KOORE skyline image

KOORE skyline image

Neutral-tøj til både mænd, kvinder og børn

Økologisk tøj er i høj kurs. Det skyldes, at vores kære Moder Jord er stærkt udfordret for tiden, og at tøjindustrien i høj grad er medvirkende til dette. Modeindustrien står nemlig for udledningen af rigtig mange kemikalier og bruger desuden vanvittige mængder vand. Netop fordi tøjindustrien er en af de større syndere i klimaproblematikken, er der rigtig mange, som begynder at kigge efter bæredygtige tøjalternativer, så man med en god mavefornemmelse stadig kan fylde klædeskabet op. Her nedenfor finder du vores udvalg af lækkert, økologisk tøj fra Neutral, som lever op til alle de absolut strengeste krav til bæredygtighed. Derudover opfylder de høje krav til arbejdsforholdene for dem, der laver tøjet. Det vil sige, at du her får tøj, som både er fremstillet under okay forhold, og som desuden er okay at investere i, hvad angår miljøet. Som Neutral selv siger ”We believe in being okay.”

Økologisk tøj med et stilrent design

Hos KOORE tror vi på bæredygtighed, og derfor tilbyder vi også økologisk tøj fra Neutral til både voksne og børn. At tøj er økologisk tøj, er på ingen måde ensbetydende med, at man skal gå på kompromis med tøjets øvrige kvalitet. Dette gør sig ligeledes gældende for Neutrals tøj, hvor prisen er presset i bund og kvaliteten i top, så det er på lige linje med tøj, der er fremstillet efter traditionelle forskrifter. Den eneste forskel ligger i, at du kan bære Neutrals økologiske tøj med god samvittighed, da tøjet både er godkendt som fairtrade og miljøvenligt. Vores udbud af økologisk tøj fra Neutral spænder i flere forskellige farver til både herrer og damer samt drenge og piger. Derudover har vi inden for udvalgte kategorier også forskellige slags modeller, så du har mulighed for at finde din foretrukne pasform. Tag et kig her på siden og find det næste sæt økologiske tøj fra Neutral til hele familien.

Neutrals tøj - økologisk og fairtrade

Neutral sætter en ære i at producere deres tøj efter de højest mulige miljømæssige og etiske standarder. Som dokumentation herfor, kan Neutral stolt fremvise en række certifikater fra etiske mærkningsordninger, som du kan læse mere om herunder.

 

 

100% Organisk bomuld

GOTS-certifikatet sikrer at produktet er produceret af økologiske råmaterialer. Ingen gensplejsning eller anvendelse af pesticider og sprøjtekemikalier. GOTS-sikrer også at dyrkningen sker på en bæredygtig måde i forhold til den omkringliggende natur og fauna.

SA8000

Dette certifikat sikrer arbejderne en række basale rettigheder, som i tøjfremstillingsindustrien ellers ofte negligeres. Rettighederne der sikres er bl.a. fravær af børnearbejde og tvangsarbejde, sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen, forsamlings- og foreningsfrihed, kollektiv forhandling af løn og vilkår, rimelige arbejdstider, beskyttelse mod disciplinære sanktioner, beskyttelse mod diskrimination, fair løn og vilkår.

EU Eco-Label

EU’s mærkningsordning for produkter der lever op til strenge krav om miljøvenlig produktion, herunder reduktion af vandforbrug, reduktion af CO2-forurening og anvendelse af kemikalier der belaster naturen mindst muligt under fremstillingen.

Neutral Responsibility

Vindkraft er hovedenergikilden på Neutrals fabrikker. Møllerne producerer fire gange mere energi end behøvet i produktionen. Overskuddet sendes ud i det lokale netværk til fordel for lokalsamfundet. Samtidig reduceres udledningen af CO2.

Fairtrade

At et produkt er Fairtrade-mærket betyder i al sin enkelthed, at det er produceret under gode, humane arbejdsforhold, og arbejderen som minimum har fået landets mindsteløn for sit arbejde. Fairtrade arbejder løbende med producenter for at skabe bedre vilkår for deres arbejdere i lokalområderne.

Oeko-Tex 100

Dansk mærkningsordning bestyret af Teknologisk Institut. Certifikatet opnås ved at tøjet undersøges for indhold af kemikalier. Kravene til opnåelse af certifikatet er strengere end lovgivningen og justeres løbende i parløb med nye forskningsresultater. Tøj der har kontakt med huden har yderligere skærpede krav.

Økotøj fra miljøbevidste Neutral

Det danske mærke Neutral gør en dyd ud af at skabe bæredygtigt, økologisk tøj, og du kan finde det lige her på siden. Det er tøj, som på alle parametre er optimeret til at påvirke miljøet så lidt som overhovedet muligt. Det vil sige, at tøjet naturligvis er fremstillet af økologisk bomuld, som har certifikaterne EU ECOLABEL, GOTS og OEKO-TEX. Det betyder i praksis, at der ikke er benyttet pesticider eller andre sprøjtegifte i produktionen af bomulden. Samtidig er der i dyrkningen taget hensyn til den omkringliggende natur, vandforbruget er reduceret betydeligt sammenlignet med konventionel produktion, og også CO2-udledningen er begrænset. Tøjet er desuden efter produktion undersøgt for kemikalier. Disse certifikater er de absolut sværeste at opnå i forhold til bæredygtig tøjproduktion, og man skal opfylde nogle meget strenge krav for at få dem tildelt. Derfor kan du købe økologisk tøj fra Neutral med god samvittighed, da du kan være sikker på, at man har gjort alt, hvad man kan for at skåne miljøet i produktionsprocessen.

Økologisk tøj til mænd, kvinder og børn – med god samvittighed

Udover at det økologiske tøj fra Neutral giver god samvittighed i forhold til miljøet, så lever det også op til en lang række krav angående arbejdsforhold. Det er endnu en grund til, at vi er så glade for at forhandle Neutrals økologiske tøj her på siden. De har certifikatet SA8000 og er desuden Fairtrade-certificeret. Disse certifikater bevidner, at tøjet er produceret under ordentlige forhold – både for bomuldsproducenterne og for dem, der arbejder på Neutrals fabrikker. Certifikaterne sikrer eksempelvis, at der ikke forekommer børnearbejde eller tvangsarbejde, at alle har rimelige arbejdstider, og at arbejderne har fået en acceptabel løn. Det vil sige, at de som minimum får mindstelønnen i det pågældende land. Desuden er de sikret imod diskrimination, og de har forenings- og forsamlingsfrihed. Alt i alt er certifikaterne bevis på, at alle involverede i produktionsprocessen har haft gode, humane arbejdsforhold.

Gør en forskel ved at købe økologisk tøj fra Neutral

Hovedenergikilden til produktionen af Neutrals økologiske tøj er vindenergi. De har deres egne vindmøller, som indsamler naturens imponerende kræfter, der derefter kan bruges på deres fabrikker. Det vil sige, at de bruger væsentligt mindre CO2, end man ellers ser i forbindelse med tøjproduktion. Samtidig giver de på denne måde noget tilbage til lokalsamfundene der, hvor de har fabrikker. Deres vindmøller producerer nemlig ofte mere energi, end de har brug for til produktionen. Når dette er tilfældet, sendes den overskydende energi ud i det lokale netværk, og dette er noget, lokalbefolkningen får glæde af. Du gør dermed en reel forskel for nogle borgere ved at vælge økologisk tøj fra Neutral, og samtidig gør du en forskel for miljøet, netop fordi der er brugt vindenergi.

Lækkert økotøj fra Neutral

Der er mange gode grunde til at vælge at investere i lækkert, økologisk tøj fra Neutral. De har et væld af certifikater at bryste sig af, og de ser ikke blot godt ud på mærkerne i tøjet og på deres hjemmeside, men er også din garanti for, at du får et produkt, der er okay. Certifikaterne vidner om, at tøjet er produceret med omtanke for både miljøet og de mennesker, der er en del af produktionskæden. Vil du have tøj, som ikke får vores kære planet til at skrige, er Neutral derfor et godt bud. Samtidig er tøjet naturligvis superfint, og du kan finde det lige her på siden. Det er gennemført hverdagstøj, som enhver kan have glæde af. Det er enkelt og stilrent, og så er det naturligvis en drøm at have på. I udvalget fra Neutral finder du blandt andet både kortærmede og langærmede t-shirts, joggingbukser og hættetrøjer. Deres design kommer i mange forskellige fine farver, så du kan finde din personlige favorit.

Vælger du økologisk tøj fra Neutral, har du gjort dit for at mindske miljøproblemet, og samtidig ved du, at både bomuldsbønder og fabriksarbejdere har arbejdet under gode forhold. Det er sød musik i enhver miljøbevidst og socialpolitisk interesseret mand eller kvindes ører.  

Vent venligst, mens vi tilføjer din vare(r) til kurven.

Varen er nu lagt i indkøbskurven

0 varer – I alt 0,00 DKK