Navershorts er en af de mest funktionelle arbejdsshorts på markedet.

FHB Naver shorts er også kendt fra TV-serien ”Boderøven” som kørte på DR i adskillige år, hvor disse shorts og bukser var fast inventar. Shortsene henvender sig til alle håndværkere og personer som vægter funktionalitet og slidstyrke højt.

Naver Shorts er en kortere udgave af den kendte ”Naver buks” som er kendt for sin stærke militærkvalitet og er primært anvendt og designet til hårdt fysisk arbejde, men er også helt perfekt til fritidsshorts eller som outdoor shorts. Naver er en gammel tradition af en gruppe af unge lærte svende som drog ud på valsen for at tilbyder deres tilegnede kompetencer, men også for at opnå ny læring og kompetencer. Denne kultur havde sin storhedstid i 1800-1900 men selve Naver kulturen findes stadig den dag i dag i Østrig og Tyskland. Naverfolket var typisk folk som var uddannet inden for tømrer, murer eller andre praktiske fag. Denne dannelsesrejse satte høje krav til Naverens beklædning når de rejste gennem Europa for at tilegne sig ny læring og udføre praktisk arbejde. Ordet Naver kommer oprindeligt fra ordet Skandinaver.

Hos Koore betyder ”value for money” meget og derfor er FHB Naver en vigtig del af vores sortiment. Her mener vi nemlig, at du får nogle af de mest stærkeste og mest praktiske shorts på markedet og ovenikøbet til en pris de fleste kan være med på.

Naver shorts – hvilken type skal jeg vælge?

Naver Shorts findes i en lang række forskellige materialer, herunder finde du vejledning til og udvælge den perfekte model til dit behov

English leather
English leather er et kraftigt materiale produceret af bomuld som blev udviklet til arbejderne i sværindustrien. English leather bruges i beskyttelsestøj som et billigere alternativ til læder, som var det eneste der kunne modstå de hårde forhold. Kvaliteten er væsentlig kraftigere end f.eks. et par almindelige cowboybukser.

Fløjl
Et klassisk materiale der som der færreste nok ved, har sine rødder i arbejdsbeklædning. Fløjl fås i et væld af kvaliteter. Fløjl fra FHB har typisk en lille smule polyester i, for styrke holdbarheden. Den ribbede opbygning gør tøjet en del mere åndbart end German og English leather.

Moleskin
Slidstærk bomuldsvævning med ekstra åndbarhed. Stoffet egner sig derfor bedre til lettere beklædning f.eks. shorts eller sommerbukser. Moleskin er af så slidstærk kvalitet at det i 60éerne er blevet anvendt i vesttyske militæruniformer.

Cordura
Cordura er et kvalitetsstempel i sig selv og det er ikke uden grund. Cordura er en stærk nylonfiber som blandt andet benyttes i militært udstyr, motorcykeltøj og beskyttelse af backpacks på flyrejser. Udover den utrolig slidstyrke har cordura nylon også den egenskab at virke let vandafvisende hvilket er endnu et argument for at vælge cordura.

Detaljerne på Navershorts
Shortsene har efter traditionen et bestemt udvalg af detaljer. De fleste navershorts har de ikoniske dobbelte lynlåse af messing og dybe forlommer. På alle disse shorts, findes der store praktiske lommer med plads til større ting, for eksempel en tommelstok. Derudover har nogle fået en overfladebehandling som er med til at gøre dem mere smudsafvisende.

Slow fashion
Vi elsker slow Fashion, det er for os det bæredygtige valg og handle efter produktets slidstyrke. Når du køber disse shorts sikre du dig en kvalitet, som nærmest ikke er til at slide op, derfor er dette det perfekte alternativ til dig som ikke ønsker at skulle udskifte garderoben hver sæson.

Pasform
FHB’S Naver shorts er specielt designet til arbejde og man har derfor haft praktik med i tanken under designprocessen og dermed har man opnået en meget høj fleksibilitet, uden at, have et baggy eller loose look.