Naver tøj går helt tilbage til rødderne


Naver-traditionen er en gammel tradition, der stadig i den grad er aktuelt i Europas tysktalende lande. Bonderøven fra dr2 er en stor fortaler for sine naverbukser og med god grund. Hos KOORE har vi de originale Naver bukser i kraftig vævet bomuld og den tyndere Moleskin sommerudgave - og selvfølgelig er det rigtig varmt, har vi også navershorts. Vi forhandler naverbukser fra FHB, som er af den ypperste kvalitet og det er et par bukser du kommer til at eje i virkelig mange år. En investering i et par naver-bukser kommer du absolut ikke til at fortryde!

Historisk tøjstil


Hvis du undrer dig over din fascination for Naver tøj, kan det pudsigt nok være, at der ligger en ganske god forklaring bag. Naver er nemlig en forkortelse for skandinaver og udtrykket blev oprindeligt brugt om de håndværkere, som i 1800- og 1900-tallet drog ud i Europa for at dygtiggøre sig i deres fag. Denne tradition findes stadig i stor stil i lande som Tyskland, hvilket også forklarer, hvorfor noget af det bedste Naver-tøj bliver produceret der. Franskmændene kalder denne type håndværkere for Compagnons, Englænderne siger Journeymen, Tyskerne siger Wandergeselle, og Skandinaverne siger altså Naver – og selv om Naverne ikke længere har et hemmeligt håndtryk, for at sikre at de omrejsende håndværkere var uddannede, så er de stadig eftertragtede på grund af kvaliteten af deres håndværk.

KOORE sælger FHB kvalitet


Der er næppe noget andet tøj, hvor kvaliteten er lige så kritisk som for arbejdstøj. Det bæres ofte mere end 40 timer om ugen og nogle gange har det endda en beskyttende funktion. Og uanset hvad, så skal det hjælpe med arbejdet og derfor er robust karakter og lang levetid altafgørende. KOORE har derfor valgt at sælge navertøjet fra FHB, som har været specialist i Naver-udstyr siden 1947 og fremstiller 100% af deres navertøj i Tyskland. FHB-navnet er lig med kvalitet og tysk kundeservice.  FHBs naver-produkter er 100% hjemmelavet i Tyskland og når man køber tøj i dag er det en sjælden fornøjelse. De garanterer at deres heavy guild Naver-bukser og -jakker er 100% lokalt produceret. De går også et skridt videre og kan sige at stoffet og tilbehør også kommer fra Tyskland. Navertøj har været FHBs lidenskab siden 1947, hvor Fritz Höhne grundlagde det oprindelige firma kaldet Höhne & Mischke. Produktionsstedet i Bielefeld gav også anledning til navnet Original Bielefeld Guild Clothing, som mange ældre arbejdere stadig kender i dag. I 60'erne blev initialerne Fritz Höhne Bielefeld hovednavnet, og logoet FHB med de to Navermænd blev skabt. FHB har aldrig været nødsaget til at råbe op om bæredygtighed fordi de har været det fra starten da deres produkter holder så længe og deres produktion er ikke spredt over hele verden.

Slidstærk går aldrig af mode


Selvom navertøj efterhånden har en utrolig lang historie, lever stilen stadig i bedste velgående og kan i dag blandt andet ses indenfor både håndværk og i modebilledet. Både i bybilledet og på TV vinder Naver-tøj mere og mere frem, så hvis du leder efter nogle bukser eller shorts, som både kan bruges til praktisk arbejde og i hverdagen, kan du med garanti finde dem her hos KOORE.