Økotøj fra miljøbevidste Neutral


Det danske mærke Neutral gør en dyd ud af at skabe bæredygtigt, økologisk tøj, og du kan finde det lige her på siden. Det er tøj, som på alle parametre er optimeret til at påvirke miljøet så lidt som overhovedet muligt. Det vil sige, at tøjet naturligvis er fremstillet af økologisk bomuld, som har certifikaterne EU ECOLABEL, GOTS og OEKO-TEX. Det betyder i praksis, at der ikke er benyttet pesticider eller andre sprøjtegifte i produktionen af bomulden. Samtidig er der i dyrkningen taget hensyn til den omkringliggende natur, vandforbruget er reduceret betydeligt sammenlignet med konventionel produktion, og også CO2-udledningen er begrænset. Tøjet er desuden efter produktion undersøgt for kemikalier. Disse certifikater er de absolut sværeste at opnå i forhold til bæredygtig tøjproduktion, og man skal opfylde nogle meget strenge krav for at få dem tildelt. Derfor kan du købe økologisk tøj fra Neutral med god samvittighed, da du kan være sikker på, at man har gjort alt, hvad man kan for at skåne miljøet i produktionsprocessen.

Økologisk tøj til mænd, kvinder og børn - med god samvittighed


Udover at det økologiske tøj fra Neutral giver god samvittighed i forhold til miljøet, så lever det også op til en lang række krav angående arbejdsforhold. Det er endnu en grund til, at vi er så glade for at forhandle Neutrals økologiske tøj her på siden. De har certifikatet SA8000 og er desuden Fairtrade-certificeret. Disse certifikater bevidner, at tøjet er produceret under ordentlige forhold - både for bomuldsproducenterne og for dem, der arbejder på Neutrals fabrikker. Certifikaterne sikrer eksempelvis, at der ikke forekommer børnearbejde eller tvangsarbejde, at alle har rimelige arbejdstider, og at arbejderne har fået en acceptabel løn. Det vil sige, at de som minimum får mindstelønnen i det pågældende land. Desuden er de sikret imod diskrimination, og de har forenings- og forsamlingsfrihed. Alt i alt er certifikaterne bevis på, at alle involverede i produktionsprocessen har haft gode, humane arbejdsforhold.

Gør en forskel ved at købe økologisk tøj fra Neutral


Hovedenergikilden til produktionen af Neutrals økologiske tøj er vindenergi. De har deres egne vindmøller, som indsamler naturens imponerende kræfter, der derefter kan bruges på deres fabrikker. Det vil sige, at de bruger væsentligt mindre CO2, end man ellers ser i forbindelse med tøjproduktion. Samtidig giver de på denne måde noget tilbage til lokalsamfundene der, hvor de har fabrikker. Deres vindmøller producerer nemlig ofte mere energi, end de har brug for til produktionen. Når dette er tilfældet, sendes den overskydende energi ud i det lokale netværk, og dette er noget, lokalbefolkningen får glæde af. Du gør dermed en reel forskel for nogle borgere ved at vælge økologisk tøj fra Neutral, og samtidig gør du en forskel for miljøet, netop fordi der er brugt vindenergi.

Lækkert økotøj fra Neutral


Der er mange gode grunde til at vælge at investere i lækkert, økologisk tøj fra Neutral. De har et væld af certifikater at bryste sig af, og de ser ikke blot godt ud på mærkerne i tøjet og på deres hjemmeside, men er også din garanti for, at du får et produkt, der er okay. Certifikaterne vidner om, at tøjet er produceret med omtanke for både miljøet og de mennesker, der er en del af produktionskæden. Vil du have tøj, som ikke får vores kære planet til at skrige, er Neutral derfor et godt bud. Samtidig er tøjet naturligvis superfint, og du kan finde det lige her på siden. Det er gennemført hverdagstøj, som enhver kan have glæde af. Det er enkelt og stilrent, og så er det naturligvis en drøm at have på. I udvalget fra Neutral finder du blandt andet både kortærmede og langærmede t-shirts, joggingbukser og hættetrøjer. Deres design kommer i mange forskellige fine farver, så du kan finde din personlige favorit.
Vælger du økologisk tøj fra Neutral, har du gjort dit for at mindske miljøproblemet, og samtidig ved du, at både bomuldsbønder og fabriksarbejdere har arbejdet under gode forhold. Det er sød musik i enhver miljøbevidst og socialpolitisk interesseret mand eller kvindes ører.