Hvorfor bør man købe økologisk dametøj?


En væsentlig faktor er naturligvis, at produktionen af økologisk bomuld er langt mindre skadelig rent miljømæssigt, end produktionen af konventionelt bomuld er. Der er imidlertid også flere andre grunde til at vælge at købe økotøj som kvinde. Blandt andet har de økologisk dyrkende bomuldsbønder som regel bedre vilkår end dem i den konventionelle produktion. Derudover kan konventionelt dyrket bomuld resultere i både udslæt og diverse allergier. Vi kigger nærmere på de tre hovedårsager til at vælge økologisk tøj til kvinder lige her.

Økologisk tøj til kvinder er en fordel rent miljømæssigt


Når bomuld klassificeres som økologisk, får det det velkendte GOTS-mærke. Det er en international klassificering, som sikrer dig, at bomulden er dyrket økologisk. Men hvad betyder det i praksis? Det betyder blandt andet, at der er sædeskifte på samtlige marker, der bliver brugt til dyrkningen. Det vil sige, at jorden ikke udpines for derefter at blive ubrugelig, som man ser det i den konventionelle produktion. Derudover dyrkes økologisk bomuld sammen med andre afgrøder, som blandt andet kan være med til at brødføde bomuldsbønderne. Det er ligeledes med til at sikre agerjord, som holder sig sund og rask.
Der må naturligvis heller ikke bruges farlige sprøjtegifte i produktionen af økologisk dametøj, og det betyder, at den økologiske bomuldsproduktion ikke udleder giftige stoffer til vand og jord omkring landbruget. Generelt bruges der mindre energi og vand i produktionen af økologisk tøj til kvinder, og faktisk udleder produktionen af økologisk bomuld helt op til 94% mindre drivhusgas, end den konventionelle produktion gør.

Vælg økologisk tøj til kvinder for bøndernes skyld


At der ikke bruges sprøjtegifte i produktionen af økologisk bomuld, er en klar fordel for de bønder, der hver dag arbejder i bomuldsmarkerne. Det betyder, at de ikke konstant kommer i kontakt med giftige stoffer, ligesom nogle bomuldsbønder i den konventionelle produktion gør. Samtidig har bønderne i den konventionelle produktion sjældent særlig stor medbestemmelse. De arbejder ganske enkelt for en større virksomhed og har derfor kun sjældent særligt mange rettigheder.
Også på fabrikkerne, som producerer tøjet, gør det en forskel, om tøjet er GOTS-certificeret. Er det dét, vil fabrikkerne nemlig jævnligt blive grundigt tjekket i modsætning til i den ”almindelige” produktion. Det vil sige, at der eksempelvis bliver tjekket op på arbejdsforholdene på fabrikkerne. Når du vælger GOTS-certificeret, økologisk tøj til kvinder, kan du derfor vide dig sikker på, at der ikke har været børne- eller tvangsarbejde involveret. Desuden er der også i produktionen af økotøj til damer strenge krav til brugen af kemikalier, og desuden skal alt spildevand renses, før det sendes videre i systemet.

Økologisk dametøj er det fornuftige valg


Sidst, men ikke mindst, betyder valget af økotøj til kvinder en langt mindre risiko for udviklingen af allergier. De stoffer, der bruges i den konventionelle produktion, kan føre til alt lige fra åndedrætsbesvær til udviklingen af diverse udslæt. Dét undgår du med GOTS-certificeret, økologisk tøj til kvinder. Når tøjet har dette certifikat, bliver det nemlig gennemtjekket for skadelige stoffer, inden det sendes på markedet. Der er altså mange gode grunde til at vælge at købe økotøj til damer. Både af hensyn til miljøet, af hensyn til bønder og producenter og af hensyn til dig selv.
Her på siden kan du finde et bredt udvalg af økologisk tøj til kvinder, men naturligvis også til både mænd og børn. Du kan finde lidt af hvert i vores brede sortiment, så du med god samvittighed kan blive klædt på fra top til tå. Med økologisk dametøj behøver du ikke at gå på kompromis med din personlige stil, og du kan fortsat fylde klædeskabet op. Økomærkningen gør en enorm forskel for samtlige led i produktionen, og det gør samtidig en forskel for dig, for miljøet og for alle dem, du omgås.